Ny mediespelare inköpt!!

Skall ut och resa till västkusten i veckan och vad kan då vara bättre att ha med sig än en spritt språngande ny mediespelare!!? Köpte en Creative Zen med inbyggt minne på 8 GB och minnesplats för SD/SDHC-minne. Tack vare minnesplatsen kan jag då komma upp i sammanlagt 40 GB*!

Den spelar både ljud- och videofiler (i MPEG-4 har jag förstått det som), vilket ju är trevligt. Blir till att plugga in i datorn och testa efter jobbet!


* Det största SDHC-minnet (Secure Digital - High Capacity) jag påträffat är på 32 GB

Skrivet 2008-07-29 14:03:00 av Mac Oässon

Permalink | Comments (0) | Post RSSRSS comment feed |

Kategorier: Ljud | Video

Taggar: mediespelare, mediaspelare, mp3, mp3-spelare, minne, minnen, ljud, video, bild

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Rengöring av skrivare, del II

I går kväll plockade jag upp skrivarhuvudet ur min vätskelösning (lika delar fönsterputs och vatten) efter nästan ett dygns bad. Munstycket såg inte ut att ha fällt speciellt mycket ytterligare färg, men å andra sidan var fönsterputsmedlet i sig cyanfärgat, så det är svårt att avgöra huruvida färg lossnat eller ej. Hursomhelst gick jag vidare med att rengöra munstycket med lite alkohol, även detta enligt de tips jag hittat på nätet. Trots att det inte var just aceton som föreslagits, tog jag det jag hade att tillgå hemma. Dessutom har acetonen funkat bra till annan rengöring av datorkomponenter, vid borttagning av kylpasta exempelvis. Jag gnuggade acetonet mot munstycket med bomullspinnar och lät det stå indränkt i acetonet ett par timmar, spolade det i varmt vatten och lät huvudet torka.

När jag åter installerade huvudet och patronerna, gav testutskriften ett sådär resultat. Fortfarande randigt på cyan, fast med möjligen något bättre tryck i färgen än tidigare. Magentan såg bra ut i början för att sedan mattas ut. Detta verkar dock bero på att svampen i magentapatronen torkat in lite, den såg i alla fall litet torrare ut än de andra patronerna.

Den mediokra testutskriften till trots, så såg det faktiskt ganska hyfsat ut när jag gjorde en vanlig färgutskrift, bortsett från magentan som bleknade halvvägs genom utskriften.

Skall fortsätta djuprengöra och se ifall det rättar till sig. Då vi alla ju är omåttligt intresserade av skrivare och bläckpatroner, kommer jag hålla bloggen uppdaterad om något nytt spännande händer gällande printeriet! Morsning så länge!

Mac

Skrivet 2008-07-29 13:36:00 av Mac Oässon

Permalink | Comments (0) | Post RSSRSS comment feed |

Kategorier: Skrivare | Bläck och toner

Taggar: skrivare, bläckpatroner, rengöring, aceton, alkohol, färg, bläck, rengöringsvätska

Currently rated 5.0 by 1 people

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Rengöring av skrivare

Det var en minst sagt varm helg, hoppas att ni inte hunnit smälta bort. Själv har jag i hettan joxat med min skrivare och skvättande bläckpatroner.

Min Canon-skrivare (Pixma iP4300) har alltid funkat bra och gett fina utskrifter på såväl papper som på skrivbara CD/DVD-skivor. Men den senaste tiden har cyanfärgen blivit kraftigt försämrad, vilket lett till att alla färgutskrifter blivit rödtonade. Jag bestämde mig således i helgen för att ta tag i problemet på allvar. Läste på någon sajt om olika tips och lösningar att rengöra skrivarens skrivhuvud.

Det första jag gjorde var att spola skrivarhuvudet under en vattenkran för att bli av med det mesta bläcket. Sedan kokade jag vatten  på spisen (tog av kastrullen strax innan det började koka på allvar) och hällde det heta vattnet i en liten kakburk (naturligtvis efter att kakorna var uppätna Wink). I vattnet lät jag sedan skrivhuvudet bada under dagen. Jag bytte även ut vattnet med jämna mellanrum, då det kallnar efter ett tag. Natten till söndagen lät jag huvudet torka ordentligt, innan jag testkörde det i skrivaren.

När jag skulle sätta tillbaka patronerna skvätte dessutom cyantanken ner mig, så jag blev blå om byxorna. Och som om inte det vore nog, så accepterade skrivaren inte längre patronen. Tydligen hade chipet på patronen slutat fungera! Det var då bara att ta sig till stan och köpa nya plagg och en ny patron.

Väl hemma igen satte jag ivrigt i den nya patronen för att se om min rengöring gjort någon verkan. Resultatet blev dock inte vad jag hoppats på. Testutskriften visade fortfarande randig utskrift, nu såg dessutom magentan nästan lika illa ut som cyanfärgen! Smått förbenad över detta struntade jag helt i skrivaren och dess problem och sysslade med annat ett par timmar (tv-spel, vad annars Laughing, ute i värmen orkar man ju inte vara!).

Fortfarande halvless bestämde jag mig fram emot kvällskvisten ändå för att göra ett nytt försök, så i går kväll (alltså söndag kväll) lade jag åter munstycket i ett vätskebad, fast nu i en blandning bestående av hälften fönsterputs, hälften vatten. Så ikväll lär jag bli varse huruvida det fungerade eller ej - fingers crossed!

Skrivet 2008-07-28 13:14:00 av Mac Oässon

Permalink | Comments (0) | Post RSSRSS comment feed |

Kategorier:

Taggar: skrivare, bläckpatroner, bläck, patroner, bläckpatron, canon, vatten, rengöring, rengöringsmedel, byxor, tv-spel, värme, fönsterputs

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Premiär!

Hej och välkomna till denna nyöppnade blogg. Sidan kommer ta upp allt möjligt och omöjligt om datorgrejer och annan modern teknik.

Hjärtligt välkomna återigen och hoppas att Ni kommer finna bloggen givande, intressant eller läsvärd av något annat skäl!

Skrivet 2008-07-24 11:08:00 av Mac Oässon

Permalink | Comments (0) | Post RSSRSS comment feed |

Kategorier:

Taggar: data, it, teknik

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5