60" - med komposit!

En hel del spännande nyheter har visats upp på elektronikmässan IFA i Berlin. En ny portabel projektor lika liten som mobiltelefon skall kunna visa en bild på hela 60 tum, bara 1,5m ifrån väggen. Enda nackdelarna är väl batteritiden - på 2 timmar, samt att den är begränsad till kompositanslutning, som ju är den sämsta typen av anslutning för standardupplöst video. Frågan är väl vem som egentligen vill se en kompositsignal i 60 tum, kan inte vara en vacker syn!

Även de platta bildskärmarna blir ännu plattare - Sony var värst och visade upp en tv enbart en centimeter tjock. Sony briljerade även med nya tv-apparater med den nya OLED-tekniken som är märkbart tunnare än LCD och plasma. OLED, som än så länge bara använts i portabla enheter som digitalkameror och mp3-spelare, kommer nu alltså även i de nya tv-apparaterna. Tv:n Sony visade upp var bara 3mm tjock! Den kommer dock ut i handeln först om ett par år.

Man undrar bara när den första hoprullningsbara tv:n kommer... Laughing


Läs mer:
Världens minsta projektor
De nya tunnare bildskärmarna

Skrivet 2008-09-12 11:10:00 av Mac Oässon

Permalink | Comments (0) | Post RSSRSS comment feed |

Kategorier: Hårdvara

Taggar: projektorer, tv, platt-tv, led, oled, komposit, mobiltelefon, mp3-spelare

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5