Rengöring av skrivare

Det var en minst sagt varm helg, hoppas att ni inte hunnit smälta bort. Själv har jag i hettan joxat med min skrivare och skvättande bläckpatroner.

Min Canon-skrivare (Pixma iP4300) har alltid funkat bra och gett fina utskrifter på såväl papper som på skrivbara CD/DVD-skivor. Men den senaste tiden har cyanfärgen blivit kraftigt försämrad, vilket lett till att alla färgutskrifter blivit rödtonade. Jag bestämde mig således i helgen för att ta tag i problemet på allvar. Läste på någon sajt om olika tips och lösningar att rengöra skrivarens skrivhuvud.

Det första jag gjorde var att spola skrivarhuvudet under en vattenkran för att bli av med det mesta bläcket. Sedan kokade jag vatten  på spisen (tog av kastrullen strax innan det började koka på allvar) och hällde det heta vattnet i en liten kakburk (naturligtvis efter att kakorna var uppätna Wink). I vattnet lät jag sedan skrivhuvudet bada under dagen. Jag bytte även ut vattnet med jämna mellanrum, då det kallnar efter ett tag. Natten till söndagen lät jag huvudet torka ordentligt, innan jag testkörde det i skrivaren.

När jag skulle sätta tillbaka patronerna skvätte dessutom cyantanken ner mig, så jag blev blå om byxorna. Och som om inte det vore nog, så accepterade skrivaren inte längre patronen. Tydligen hade chipet på patronen slutat fungera! Det var då bara att ta sig till stan och köpa nya plagg och en ny patron.

Väl hemma igen satte jag ivrigt i den nya patronen för att se om min rengöring gjort någon verkan. Resultatet blev dock inte vad jag hoppats på. Testutskriften visade fortfarande randig utskrift, nu såg dessutom magentan nästan lika illa ut som cyanfärgen! Smått förbenad över detta struntade jag helt i skrivaren och dess problem och sysslade med annat ett par timmar (tv-spel, vad annars Laughing, ute i värmen orkar man ju inte vara!).

Fortfarande halvless bestämde jag mig fram emot kvällskvisten ändå för att göra ett nytt försök, så i går kväll (alltså söndag kväll) lade jag åter munstycket i ett vätskebad, fast nu i en blandning bestående av hälften fönsterputs, hälften vatten. Så ikväll lär jag bli varse huruvida det fungerade eller ej - fingers crossed!

Skrivet 2008-07-28 13:14:00 av Mac Oässon

Permalink | Comments (0) | Post RSSRSS comment feed |

Kategorier:

Taggar: skrivare, bläckpatroner, bläck, patroner, bläckpatron, canon, vatten, rengöring, rengöringsmedel, byxor, tv-spel, värme, fönsterputs

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

juni 20. 2018 09:44